måndag 26 augusti 2013

Då kör vi en vända i dag med

Två dagar på rad, inte illa. Tänkte att jag kan ju ta med tävlingen i Wäxjö också, den banan har jag varit på förra året så den va inte ny för mig. Det är rolig att köra på den också, lite kortare än de andra tror jag, men rolig och intensiv.


Som de flesta tävlingar jag varit på i år har vädert varit bra, inte regn här heller, det va väl bara Göteborg som regnet kom lagom till finalerna, lite tråkigt men det är ju nått vi inte kan styra över. Men denna helgen i Wäxjö var det fint väder hela helgen även på kvällarna.


Tyckte det gick bra här hela helgen, utom när vi kom till 1/2finalen.


Då ändrade jag lite på min bil och det va inte bra alls, jag lyckades göra bilen helt okörbar.


Det va inte mycket jag gjorde och trodde inte det skulle vara nått som skulle påverka bilen så mycket som det gjorde.


Vi tyckte bara att karossen va lite hög, så det va ju ett enkelt ingrepp att ändra det, 2 klipps fram på karossfästena så va det klart. Den blev lägre och det såg bättre ut.


Så när det va dax för 1/2finalen va jag laddad och skulle bara köra så att jag inte blev sist så kommer jag till final, men så blev det inte, det att jag hade sänkt karossen fram gjorde att det inte gick att köra bile på ett vettigt sätt, så det enda jag skulle göra klarade jag inte av. Jag blev helt enkelt sist och tog mig då inte vidare till final.
Så i stället va det bara att parkera bilen, ställa den och mig själv i depå och glänsa, med mitt kanon fina däckställ och allt.



Under finalen va det bara att ta och packa sina grejor så man kan ta sig hem i vettig tid. Det tar ju en liten stund och köra även om det inte är så jätte långt iväg. När det va gjort så kunde man titta på finalen i GT klassen, vilken rysare, jag har aldrig sett en jämnare final, i 35 minuter va det 2 som slogs om ledningen. Melvin G och Mikael F. Riktigt nervbitande, med lite insidenter i sista kurvan så blev det till slut Melle som tog hem den väl värda segern. Men först så ska man ju helst va kvar till prisutdelning.


1:a Melle 2:a Mikael 3:a Steffe
Inte illa att få ha 2 st karosser man målat på pallen igen 1:an och 3:an. Sen va det ju Tuoring klassen som skulle köra sin final vilken jag skulle kunna varit med i menn lyckades inte med att ta mig dit. Den finalen va inte lika nervpillande, lite i början va det lite spännande. Sen lyckades vinnaren lägga på sig en lite ledning som han inte tänkte släppa.


Även på denna pallen har man ju med 2 karosser 1:an och 2:an, Vinnare Torsten 2:a Kent 3:a Thomas.
Detta va också en trevlig helg, som vanligt när man är ute på tävlingar, kan inte annat än att säga att det är jätte trevligt, man kan tro att det är världens krig och allt sånt, men jag kan inte säga att det finns någon i dessa gängen GT och Touring som jag kan säga att jag inte gillar. Alla är riktigt trevliga och hjälpsamma, mycket trevlig sports anda tycker jag.
Ska se om vi kan få in lite lackningar snart också, har ju några bilder på de sista jag målat, vem vet, kanske i morgon.
Håll till godo så länge, Micke

söndag 25 augusti 2013

Detta va ju på tiden

Jag måste skärpa mig med att skriva här, det är för lång tid mellan gångerna nu, men det är ju sommar o sol så man vill ju hitta på så mycket annat.
Det har ju varit lite tävlingar sen jag skrev senast, vet inte om jag skrivit det innan men mina placeringar på tävlingarna har inte varit så bra, jag är inte helt hundra på att dessa uppgifter är riktigt korrekta
i Lidköping blev jag 8:a
i Göteborg på NM blev jag 22:a
i Wäxjö blev jag sisst typ 12:a
i Staffanstorp kom jag på en 8:e plats
Det är vad jag kört i år

Har inte så många bilder från tävlingarna, men här har vi något från Lidköping.


Många som körde denna tävling, det va första gången för mig på denna banan, jag tyckte den va riktigt rolig att köra på.


Några av dessa karosser har jag ju målat, om jag har räknat rätt enligt bilderna så är det 8st. Det är ju ett bra odds på att någon av dem ska ta sig till final.

Som jag sa innan så gillade jjag denna banan, mycket rolig att köra på och en bra premiär start att ta sig till final kan jag tycka att jag gjort ett bra jobb att bli 8:a.
Nästa tävling jag va på var i Göteborg, också denna bana är ny för mig, men det va också en bana jag tyckte om, jätte bra grepp i den, man välte ju med bilen bara man svängde lite. Svår bana men rolig att köra.


Här va det ju alla stora förarna på platts, både från Danmark och Norge, måste säga att det är kul och träffa dessa förare, kan ju inte annat än att nänma en liten trevlig norsk kille som är ruskigt snabb på banan. Träffade honom första gången i Lidköping, och det är Nikolai, Trevligt att få nöjet att lära känna dig.


Som några vet så är ju inte jag den snabbaste på banan men jag har riktigt roligt när jag är på tävling, så jag har lagt till mig med mitt aldeles egna ordspråk, jag är inte snabbast på banan men jag är nog den coolaste i depån. Vad jag vet så är det inte nån annan som har däckställ i depån än, men det har jag, som jag fått av min granne i julklapp, trevlig liten julklapp.

Då har jag fått ihopa lite till er att läsa för denna gången, men jag har ju en hel del karosser kvar att visa er från i år så håll till godo så länge, kommer snart mer att läsa o titta på.
Mvh, Micke